Συνταγές του Νοεμβρίου

13 Νοέμβριος 2017 Cookpad Greece

Ο Νοέμβριος δεν είναι καλός μήνας για φρούτα, μια που τελειώνουν σιγά σιγά και τα τελευταία ακτινίδια, αχλάδια και λωτοί. Ευτυχώς αρχίζουν τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, για την απαραίτητη βιταμίνη C, καθώς και τα ρόδια και τα κάστανα. Κάνουν την εμφάνιση τους υπέροχα και πεντανόστιμα πράσινα λαχανικά, όπως μπρόκολο, ραδίκια και πολλά άλλα!

Τα κάστανα μας γεννούν μια αίσθηση ζεστασίας και θαλπωρής με την πεντανόστιμη σάρκα τους, που τρώγονται σκέτα, βραστά ή ψητά, ως γλυκό ακόμη και σε αλμυρά πιάτα. Με καλύτερα αυτά της Κρήτης και μετά αυτά του Βόλου δεν χάνουμε την ευκαιρία να τα κάνουμε, ψητά, βραστά, μαρόν γλασέ ή τα χρησιμποιούμε ως γέμιση για κοτόπουλο ή ακόμη να τα μαγειρέψουμε και ως στιφάδο.

Νόστιμα και ζουμερά μανταρίνια, πορτοκάλια, λεμόνια και γκρέιπφρουτ, μας προσφέρουν την πολύτιμη βιταμίνη C, σύμμαχοί μας στα κρυώματα αλλά και σε νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές, όπως:  Σαλάτα με πατζάρι, γκρέιπφρουτ και ραντίτσιο, Σαλάτα με μανταρίνι και κράνμπεριΜανταρίνια γεμιστά με παγωμένη κρέμα μανταρινιού, Απίστευτη μαρμελάδα πορτοκάλι.

Δοκιμάστε το Ρύζι με σαφράν, τηγανιτό φιδέ και ρόδι και Μοσχάρι κοκκινιστό με μήλα και κάστανα αλλά και γλυκά όπως Ρυζόγαλο με λευκή σοκολάτα και ρόδι και Κάστανα μαρόν γλασέ. Δείτε και το αφιέρωμά μας στο ρόδι!

Είναι όμως ιδανικός μήνας για πράσινα λαχανικά όπως αγγούρι, κουνουπίδι, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, αντίδι, μαρούλι, μπρόκολο, ραδίκια, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο, αβοκάντο, καρότο, κολοκύθα, παντζάρι, πατάτα, ράπα και πράσο. Φτιάξτε λοιπόν μια ποικιλία από σαλάτες αλλά και κυρίως πιάτα με τα υπέροχα λαχανικά του Νοεμβρίου όπως: Μπρόκολο ψητό, Το πιό νόστιμο κουνουπίδι του κόσμου (μου)!!!Λαχανάκια Βρυξελλών με γλυκιά σάλτσα, Σεσκουλόρυζο αρωματικό και πολλά πολλά άλλα νόστιμα και ιδιαίτερα πιάτα. Αν θέλετε, διαβάστε και τα άρθρα μας για το μπρόκολο (και τα υπόλοιπα κραμβοειδή), το καρότο και τα χόρτα, για να μάθετε ακόμα περισσότερα για αυτά τα πεντανόστιμα και άκρως υγιεινά λαχανικά. Και μιας και είπαμε για χόρτα, μάθετε και πώς να μαζεύετε μόνοι σας!

Επίσης αγοράστε άφοβα ξερά σύκα, σταφίδες, φουντούκια και αμύγδαλα και τολμήστε να τα χρησιμοποιήσετε στο φαγητό σας, σε συνταγές όπως: Γαλοπούλα με ξερά σύκα και μανιτάρια, Φιλετάκια με σταφίδες και ξύδι μπαλσάμικο, Μακαρόνια με μέλι και φουντούκια, Κρέας με αμύγδαλα.   

Καλή σας όρεξη!