Με το άρωμα της άνοιξης!

2 Απρίλιος 2017 Cookpad Greece

Άνοιξη... η πιο όμορφη εποχή του χρόνου κατά τη γνώμη μου (αν εξαιρέσουμε τις διάφορες αλλεργίες που οργιάζουν και μας ταλαιπωρούν!).  Τα λουλουδάκια ανθίζουν (η γύρη πηγαινοέρχεται), τα πουλάκια κελαηδούν και γενικά όλη η πλάση ξυπνάει και γεμίζει χρώματα και αρώματα.  Με ανανεωμένη διάθεση, ανοίγει η ψυχή και το μυαλό μας διώχνοντας την μελαγχολία των κρύων και μουντών χειμωνιάτικων μηνών.

Την άνοιξη όμως την θέλουμε και στο τραπέζι μας γι΄ αυτό εμείς έχουμε να σας προτείνουμε πολλές ανοιξιάτικες συνταγές με φρέσκα λαχανικά εποχής για να δώσετε άλλη πνοή στο καθημερικό μενού!

 

Σπαράγγια: ο αριστοκράτης των λαχανικών

Το άγριο σπαράγγι δεν μπορεί βέβαια να συγκριθεί σε γεύση και άρωμα με το καλλιεργημένο αλλά δυστυχώς είναι πολύ πιο ακριβό.  Αν είστε "κυνηγός" άγριων σπαραγγιών και μπορείτε να εντοπίσετε αμέσως τις αγκαθωτές σπαραγγιές, τότε είστε τυχεροί!  

Αγρέλια (άγρια σπαράγγια) με αυγά

 

Αρακάς ή μπιζέλι

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι είναι λαχανικό, ο αρακάς ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων.  Έχει ιδιαίτερα νόστιμη και γλυκιά γεύση και προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας.

https://www.sintagespareas.gr/sintages/arakas-lemonatos.html

 

Κολοκυθάκια τα ευέλικτα

Αγαπημένο λαχανικό που μπορούμε να το απολαύσουμε σε πάρα πολλές συνταγές.  Γεμιστά, τηγανιτά σαν μεζεδάκι, τριμμένα σε πίτα, αχνιστά σε σαλάτα... οι επιλογές είναι ατελείωτες!

Κολοκυθάκια ψητά

 

Αγκινάρα, το "λουλούδι" της άνοιξης

Μπορεί το καθάρισμα της αγκινάρας να έχει τον τρόπο του αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο.  Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, οι αγκινάρες αποτελούν πραγματικά ένα πολύτιμο φάρμακο!

https://www.sintagespareas.gr/sintages/agkinares-a-la-polita.html

 

Φρέσκα κρεμμυδάκια

Χαρίζουν απίστευτη νοστιμιά και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με πάρα πολλούς τρόπους!

Στραπατσάδα με φρέσκα κρεμμυδάκια

 

Αρωματικός μάραθος ή αλλιώς φινόκιο

Ο μάραθος χρησιμοποιείται ως βότανο και ως μπαχαρικό και χαρίζει γλυκιά και αρωματική γεύση σε πολλά πιάτα.  Χρησιμοποιούμε όλα τα μέρη του φυτού, δηλαδή τις ρίζες, τους βλαστούς, τα φύλλα αλλά και τους σπόρους.

Μαραθοτηγανίτες απο τη Σέριφο

 

Φράουλες οι απολαυστικές!

Υπέροχες και ζουμερές, οι φράουλες είναι ένα φρούτο εξαιρετικά νόστιμο και μυρωδάτο!  Μπορούμε να τις απολαύσουμε σκέτες, να τις βάλουμε σε γλυκά ή σαλάτες, να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα, λικέρ και ένα σωρό άλλα καλούδια!

Clafoutis aux fraises

 

Στολίστε λοιπόν το τραπέζι σας με ένα βάζο φρέσκα λουλουδάκια του αγρού και αφήστε αρώματα και γεύσεις να σας παρασύρουν σε ένα ανοιξιάτικο χορό!